Przedstawiam kilka ciekawych pomysłów na warzywno-owocowe wspomaganie organizmu. Oto łatwe w przygotowaniu bomby witaminowe czyli koktajle.
Zielony koktajl ze szpinakiem
Składniki :
2 garści świeżego szpinaku
1 banan
1 pomarańcz
1 szklanka soku jabłkowego
ewentualnie 1/2 szklanki wody mineralnej
Przygotowanie :
Szpinak opłukaj. Pomarańcz obierz i pokrój na mniejsze części. Do blendera wrzuć szpinak, banana, pomarańcz oraz wlej sok jabłkowy. Wszystko dokładnie zmiksuj.
Jeśli koktajl jest za gęsty możesz dodać wodę mineralną.
Przygotowanie:
Do blendera wrzuć truskawki i dodaj miód oraz wlej jogurt naturalny i skruszony lód.
Wszystko dokładnie zmiksuj.
2 garści świeżego szpinaku
1 banan
1 pomarańcz
1 szklanka soku jabłkowego
ewentualnie 1/2 szklanki wody mineralnej
Przygotowanie :
Szpinak opłukaj. Pomarańcz obierz i pokrój na mniejsze części. Do blendera wrzuć szpinak, banana, pomarańcz oraz wlej sok jabłkowy. Wszystko dokładnie zmiksuj.
Jeśli koktajl jest za gęsty możesz dodać wodę mineralną.
Koktajl
truskawkowo-miodowy
Składniki:
250 g
truskawek
250 ml jogurtu naturalnego
1-2 łyżeczki
miodu
125 ml skruszonego
lodu
Przygotowanie:
Do blendera wrzuć truskawki i dodaj miód oraz wlej jogurt naturalny i skruszony lód.
Wszystko dokładnie zmiksuj.
Dobrze gasi
pragnienie i orzeźwia. Dostarcza Ci zbawiennej dawki glukozy oraz wielu
witamin.
Koktajl z arbuza i czerwonych owoców
Składniki:
1 szklanka miąższu arbuza
1/2 szklanki czerwonej porzeczki
1/2 szklanki truskawek
1/2 szklanki malin
1/2 szklanki wydrylowanych wiśni
1 łyżeczka cukru
kilkanaście kostek lodu
Miksujemy w blenderze wszystkie składniki i podajemy natychmiast.
Do koktajlu można użyć owoców mrożonych.
Koktajl z arbuza i czerwonych owoców
Składniki:
1 szklanka miąższu arbuza
1/2 szklanki czerwonej porzeczki
1/2 szklanki truskawek
1/2 szklanki malin
1/2 szklanki wydrylowanych wiśni
1 łyżeczka cukru
kilkanaście kostek lodu
Miksujemy w blenderze wszystkie składniki i podajemy natychmiast.
Do koktajlu można użyć owoców mrożonych.
Źródło:
mniamspinka.pl